5.2.2024 MEN TOUR opět na Korineu

29.10.2023

Hotel Korineum Beach & Golf Resort 

5.  - 9.2.2024 a 5. - 12.2.2024

5x v anketě Travellers Choice podle webu Trip Advisor

Obecný popis:

Hotel Korineum Beach & Golf Resort na severním Kypru je unikátním místem, které nabízí kombinaci teplého pohostinství a dokonalého profesionálního přístupu. Nachází se na severním pobřeží ostrova, v oblasti Kyrenia, a je prvním golfovým resortem v této oblasti. Resort nabízí nádherné prostředí s možností klidného odpočinku, ale zároveň poskytuje širokou škálu aktivit a zařízení pro nezapomenutelnou dovolenou​

Vzdálenosti od strategických míst:

Resort se nachází 70 minut jízdy od mezinárodního letiště v Larnace.

Popis a vybavení pokojů:

Korineum Beach & Golf Resort nabízí ubytování ve svém boutique hotelu, kde má 86 prostorných a pohodlných pokojů. Pokoje jsou umístěny ve vzdálenosti pěší chůze od hlavní budovy, bazénu, golfové akademie a klubovny. Všechny pokoje jsou vybaveny moderním nábytkem a nabízejí komfortní ubytování​2​​4​.

Stravování:

Resort poskytuje několik možností stravování. Hlavní restaurace 'Carob' nabízí široký výběr mezinárodních a fúzních jídel. Kromě toho je k dispozici Clubbers Lounge Bar, kde mohou hosté vychutnat občerstvení a nápoje​5​.

Sportovní možnosti:

Pro milovníky golfu je k dispozici 18jamkové golfové hřiště, golfové akademie a prodejna golfového vybavení. Resort také nabízí fitness centrum pro ty, kteří chtějí udržet svou fyzickou kondici během dovolené​3​​5​.

Pláž:

Ve vzdálenosti 1,5 km od hlavní budovy resortu se nachází krásná písečná pláž, kde je k dispozici snack bar a oblast s lehátky. Kyvadlová doprava je k dispozici pro přepravu hostů na pláž a zpět​

Program zájezdu:

Až přistaneme v Larnace, zamíříme rovnou do našeho útulného hotelu, kde se ubytujeme. První dva dny si užijeme golf na místním krásném přírodním hřišti.

Třetí den nás čeká volitelný výlet. Můžeme vyrazit do národního parku Karpacz a pozdravit divoké osly, nebo můžeme navštívit kouzelnou Nikósii a objevit její jedinečné rozdělení, které pochází z doby, kdy město okupovala turecká armáda. Nezapomeňte si prohlédnout demilitarizovanou zónu s opuštěnými domy, která se postupně proměňuje v útulnou kavárenskou čtvrť. Ti kteří se nebudou chtít účastnit výletu samozřejmě budu pokračovat ve svém pobytu v rezortu

Ve čtvrtý a pátý den nás čeká další volitelný výlet, tentokrát na západní Kypr do oblasti Pafos, kde najdeme a zahrajeme si dvě ze čtyř osmnáctek. Přenocujeme v krásném přímořském městě Paphos, kde budeme moci vychutnat večerní brízu. Ti kteří se nebudou chtít účastnit výletu samozřejmě budu pokračovat ve svém pobytu v rezortu

A nakonec, poslední dva dny si odpočineme v rezortu, zahrajeme si golf a užijeme si poslední okamžiky na tomto krásném ostrově, než se vydáme zpět domů.Pro ty kteří se nebudou chtít účastnit fakultativní ch výletu samozřejmě bude připravené hřiště rezortu 

Popis hřiště:

Golfové hřiště Korineum je prvním 18jamkovým golfovým hřištěm na severním Kypru a je součástí prestižního resortu Korineum Golf & Beach Resort. Toto hřiště je známé svými nádherně upravenými zelenými plochami a vynikající údržbou, což z něj činí skvost v oblasti golfu na Kypru​

Hřiště bylo navrženo britským architektem Davidem Hemstockem a je dramatickým skvostem s délkou 6 232 metrů.

Je navrženo tak, aby vyhovovalo golfistům všech úrovní zručnosti a věkových kategorií.

Hřiště má par 72 a je známé svými strategicky umístěnými bunkry a vodními překážkami, které představují skutečnou výzvu pro hráče​​.

Hřiště se nachází na pobřeží u úpatí pohoří Five Finger Mountain v Esentepe.

Je postaveno s respektem k tamní přírodě a využívá v maximální možné míře reliéf terénu s nádherným výhledem na Středozemní moře na jedné straně a dech beroucím výhledem na slavné pohoří Five Finger na straně druhé.

Hřiště je udržováno ve vynikajícím stavu po celý rok, s využitím paspalumové hry plochy, což je typ trávy ideální pro teplé klima Kypru​

Hřiště Korineum Golf bylo otevřeno v dubnu 2007 a od té doby je považováno za přírodní golfový ráj ve Středomoří ​

Popis národního parku KarpaZ:

Národní park Karpaz na severním Kypru je známý svou překrásnou přírodou a bohatou historií. Níže uvádím některé z nejzajímavějších atrakcí a aktivit, které můžete v oblasti Karpaz zažít:

Zlatá pláž (Golden Beach): Tato pláž je charakteristická svou 2,9 km dlouhou zlatou pláží a krystalicky čistou vodou. Je domovem pro ohrožené druhy mořských želv, které sem přicházejí klást vajíčka. Návštěvníci mohou během sezóny sledovat, jak se malé želvy vylíhnou a pokusí se dostat do moře​1​.

Kontakt s osly: V Národním parku Karpaz můžete navštívit útočiště pro osly a strávit čas krmením a hraním se s těmito přátelskými zvířaty​2​.

Klášter sv. Ondřeje (Apostolos Andreas Monastery): Tento klášter z 15. století je stále v provozu a je spojen s legendou o sv. Ondřeji, který údajně zdejší skály udeřil svou hůlkou a vytvořil tak léčivý pramen​2​.

Turistika: Národní park Karpaz nabízí několik turistických stezek, které vedou přes borové lesy, skalnatý terén a podél nádherného pobřeží​2​.

Rybáření v Středozemním moři: Pobřeží poloostrova Karpaz nabízí vynikající možnosti rybaření, kde můžete chytat místní druhy ryb jako dorada, červený kapr nebo barrakuda​2​.

Navštívit vesnice Yeni Erenkoy a Buyukkonuk: V těchto vesnicích můžete prozkoumat místní historii, trhy a účastnit se tradičních aktivit jako je výroba chleba a řemeslné práce​2​.

Architektonické a historické památky: V oblasti se nachází několik ruinních komplexů, hrad Kantara a další historické památky​3​.

Starokřesťanská bazilika Ayias Trias: Ve vesnici Sipahi můžete navštívit raně křesťanskou baziliku Ayias Trias s barevnými mozaikami z 6. století, které zobrazují pár sandálů - symbol poutního místa​4​.

Zajímavé výlety: Můžete se také zúčastnit organizovaných výletů, které vás provedou divokým a nerušeným poloostrovem Karpaz, kde můžete například ochutnat léčivé prameny u kláštera Apostolos Andreas nebo se setkat s divokými osly​5​.

Tato oblast nabízí širokou škálu atrakcí a aktivit, které uspokojí každého, kdo má zájem o přírodu, historii nebo jednoduše chce relaxovat na krásných plážích.

Cena zájezdu:

Základní cena:

Cena za osobu v dvojlůžkovém pokoji: 17.990 Kč (7 nocí), 10.990 Kč (4 noci)

Příplatky:

Jednolůžkový pokoj: 6.000 Kč (7 nocí), 4.000 Kč (4 noci)

Elite Room: 1.200 Kč (7 nocí), 800 Kč (4 noci)

Delight Room: 7.000 Kč (7 nocí),

MEN TOUR startovné 500,- Kč 

Slevy:

Sleva pro negolfisty: 4.000 Kč (7 nocí), 2.500 Kč(4 noci)

Cena zahrnuje:

  • 4 nebo 7 nocí v hotelu s polopenzí
  • Transfer z letiště v Larnace
  • 2 nebo 5 green fee na místním hřišti
  • Služby delegáta v místě pobytu

Cena nezahrnuje:

  • Letenka z Prahy (momentálně od 2.000 Kč)
  • Přeprava golfových bagů: 2.000 Kč
  • Fakultativní výlety dle programu Nicosia nebo Karpaz (cca 4.500 Kč), Paphos s přenocováním a 2 fee na Elea, Minthis, Secret Valley nebo Aphrodite Hills (cca 10.000 Kč)